Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του. Το κοτόπουλο είναι ένα από πιο δημοφιλή ήδη κρέατος σε όλο τ...
Το αγαπάμε για την υφή, την ποικιλία συνταγών και την γνώριμη γεύση του. Το κοτόπουλο είναι ένα από πιο δημοφιλή ήδη κρέατος σε όλο τον κόσμο.
Ένα νέο βίντεο από την Compassion in World Farming έχει κυκλοφορήσει, με στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τις “άσπρες ραβδώσεις” στην σάρκα του φρέσκου κοτόπουλου.
Έχει παρατηρηθεί, ότι ολοένα και περισσότερα στήθη κοτόπουλου έχουν τώρα τελευταία αυτές τις λευκές ραβδώσεις. Πρόκειται για λωρίδες λίπους που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των μεθόδων διατροφής στην σύγχρονη πτηνοτροφία μεγάλης κλίμακας. Αυτή έχει μοναδικό στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής σε όγκο και την ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για να φτάσει ένα κοτόπουλο σε “ηλικία σφαγής”.
Εδώ βλέπετε σε σειρά τρία διαφορετικά κομμάτια από στήθος κοτόπουλου. Το (Α) είναι το πιο καθαρό από λίπος, το (Β) έχει κάποιες λευκές ραβδώσεις, ενώ το (C) έχει πολλές λευκές ραβδώσεις Μια μελέτη που έγινε πέρυσι στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και Τέξας A&M κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “η σοβαρότητα των λευκών ραβδώσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια”, και αναφέρει ότι εντοπίστηκε στο 96% των 285 πουλερικών που εξέτασαν.
Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο “επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του κρέατος” και έχουν ως αποτέλεσμα το κοτόπουλο να είναι τελικά λιγότερο τρυφερό και να απορροφά τις μαρινάδες στο μαγείρεμα λιγότερο εύκολα.
Μια μελέτη του 2013 επίσης διαπίστωσε ότι το στήθος κοτόπουλου με λευκές ραβδώσεις μπορεί να περιέχει έως και 224% περισσότερο λίπος από το κανονικό.
Και ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Κοτόπουλου δήλωσε στο Buzzfeed, ότι οι λευκές ραβδώσεις στο κοτόπουλο επηρεάζουν μόνο ένα “μικρό ποσοστό κρέατος κοτόπουλου και δεν δημιουργεί ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων για τους ανθρώπους και η κατάσταση του ίδιου του κοτόπουλου δεν επηρεάζεται αρνητικά”. http://www.independent.co.uk iatropedia
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.